Vis itkurser.com som: Mobile
Viser 1-26 af 26
Viser 1-26 af 26
 

Mere om Database / SQL kurser - IT kurser

En database er en samling af oplysninger, der er organiseret på en sådan måde, at det er nemt at søge efter og hente de enkelte stumper af information og at ændre oplysningerne. Ordet database kan beskrive de oplysninger, der er lagret, eller den software, der kan fortolke ofte meget komplekse datastrukturer, der er gemt på harddisken. Databaser er tilgængelige via et såkaldt interface. De mest almindelige database-grænseflader i dag er ODBX Microsoft og Sun Microsystems JDBC. Når computere begyndte at blive brugt i erhvervslivet i 1960'erne, blev det vigtigt at være i stand til at gemme data på en sikker måde. De første databaser blev hierarkisk, hvor data blev lagret i en træstruktur, der gjorde det gik hurtigt at finde, men de data, der var vanskelig at manipulere.

SQL

En relationel database er en database, hvor oplysninger (data) er organiseret i forbindelser (også kaldet tabeller), eventuelt med begrænsninger i et enkelt forhold eller forholdet. Moderne relationel database blev opfundet af Edgar Codd af IBM 1970. Udtrykket "relations database" blev defineret af forfatteren, men begrebet er falmet lidt af moderne database producenter. Blandt de mest kendte relations databaser regnes i dag Oracle, Microsoft SQL Server, IBM DB2 og MySQL.

En relations database består normalt af en database med flere tabeller, også kaldet relationer. Oplysningerne gemmes i rækker af tabeller. I dag, kan data af en række forskellige typer gemmes, ikke blot tekst og numeriske data, men også billeder, lyd og video. I dag, at alle større DBMS / databaser, relationsdatabaser der benytter SQL data sprog til at definere og søge data. Internettet og World Wide Web at blive mere populære i 1990'erne gjorde det muligt at få adgang til data i relationsdatabaser på nettet via den såkaldte computer sprog som PHP og Sun Microsystems JSP.

Hvorfor lære SQL og database forvaltning?

Relationsmodellen er den dominerende datamodel i dagens database management. Hvis du nogensinde kommer i kontakt med databaser, hvilket er meget sandsynligt, vil det sandsynligvis være en relationsdatabase. SQL er det mest dominerende Query sprog i dag. Hvis du nogensinde arbejder med databasehåndtering på en mere sofistikeret måde end blot at udfylde formularer, er der stor sandsynlighed for, at du vil bruge SQL.

Et grundlæggende kursus giver kendskab til forskellige databaser og færdigheder til at skabe og håndtere relationsdatabaser. Det vil drøfte hukommelse, struktur og processer, og hvilke filer der er inkluderet i databasen. Hvordan man opretter en database, håndtering af sikkerhed for beskyttelse af data og styring af plads til topydelse.

Andre tilgængelige kurser varierer i indhold og er for dig der enten arbejder eller vil arbejde med databaser fra et administrativt synspunkt, applikationsudviklere, database og systemadministratorer, teknisk support, programmører som skal holde applikationer eller andre, der ønsker at tage ud oplysninger fra databaser eller til at udvikle og gennemføre DBMS såsom SQL.

Kurser denne måned
august 2022
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11