Vis itkurser.com som: Mobile

101: macOS Support Essentials

Teknologisk Institut
3 dage
Åben uddannelse
København
Startdato: 03-12-2019 - København
19.999 DKK ekskl. moms

Kursusbeskrivelse

Få et grundigt overblik over spændvidden i funktionaliteterne i macOS samt en praktisk viden, så du kan hjælpe brugere af systemet. Du får et dybt kendskab til de mange funktioner i macOS og bliver i stand til at klare mulige problemstillinger og fejlrettelser.

I løbet af kurset får du en dybdegående indsigt i problemhåndtering i macOS, og du bliver mere effektiv i forhold til fejlsøgning med de tilgængelige værktøjer. Kurset er udbytterigt, idet det er en kombination af undervisning og praktiske øvelser, der giver dig en værdifuld erfaring. Vi forbereder dig til at blive Apple Certified Support Professional (ACSP), som er en værdifuld blåstempling af dine kompetencer.

Forudsætninger

Det forudsættes, at du har basal viden om macOS og generel computerterminologi.

Deltagerprofil

Kurset er for helpdesk-specialister, tekniske koordinatorer, serviceteknikere, teknisk personale og andre, der yder hjælp til Mac brugere eller anvender Mac i hele eller dele af virksomheden.

Indhold

INSTALLATION
 • Forberedelse og partitionering af disken gennemgås. Du får herefter en grundig indføring i, hvordan macOS installeres, og hvordan installationsloggen bruges til at bekræfte succesfuld installation. Derudover ser vi på konfiguration af macOS med assistent, opdatering af software og tips og teknikker til fejlsøgning ved installations-problemer.
FILSYSTEMER
 • Vi gennemgår fil-systemer, der understøttes af macOS, ejerskab og tilladelser for filer og mapper, diskværktøj og fil-reparationer og fil-styring med kommando-linjen.
PROGRAMMER OG PROCESSER
 • Få overblik over hvilke programmer, der understøttes i macOS. Få indblik i koncepterne omkring en UNIX proces herunder forholdet mellem programmer og processer. Få kendskab til værktøjer der overvåger og styrer processer og programpræferencer.
NETVÆRKSTJENESTER
 • Du lærer at oprette forbindelse til almindelige netværksressourcer, at arbejde med netværkskonti med bibliotekstjenester som AFP, SMB, SSH, FTP, WebDav forbindelser, Bonjour, NetBIOS og netværksbrowseren. Vi viser dig derudover, hvordan man isolerer softwareproblemer fra netværksproblemer. Deling af filer mellem Mac og Windows, deling af web dokumenter, skærmdeling og firewall. Du får også indblik i teknikker til at isolere serverproblemer fra klient- og netværksproblemer.
BRUGERKONTI
 • Du får den nødvendige viden til at oprette og administrere brugerkonti og administratorkonti samt til at kunne håndtere sikkerhed som adgangskoder, hovednøglering og FileVault
DATASTYRING
 • Vi gennemgår, hvordan fil-systemet er struktureret, præferencer, fil-typer, der er unikke for macOS, spotlight, fil-arkiver og diskbilleder. Vi viser dig også, hvordan du tager backup og gendanner fra Time Machine.
NETVÆRKSKONFIGURATIONER
 • Vi arbejder på simpel netværkskonfiguration, TCP/IP netværk, ethernet, AirPort, flere netværksforbindelser og ser på, hvordan man isolerer og fejlfinder netværkselementer.
EKSTRAUDSTYR OG PRINTERE
 • Du får indblik i ekstraudstyr til Mac, kabling, forbindelser, enhedsdrivere til almindeligt ekstra udstyr, printer- og print-job håndtering, PPD-filer, PDF-workflow og teknikker til at fejlsøge på kabling, drivere og program problemer.

Certificering

På kurset sidste dag vil det være muligt at tage eksamen i macOS Support Essentials. Efter beståelse, vil du blive Apple Certificeret som ACSP (Apple Certified Support Professional). Dette er en personlig certificering og det dokumenterer, at Apple blåstempler din viden om deres teknologier.

NB: Certificeringen koster kr. 2.500 ex moms, og er ikke indeholdt i kursusprisen.

 • Beståelsesprocent: Beståelsesprocenten på certificeringen er ca. 85%
 • Antal spørgsmål: 100 spørgsmål
 • Tid:150 minutter
 • Format: multiple chioce
 • Man skal have 75% rigtige for at bestå.

Video

Teknologisk Instituts vigtigste opgave er at sikre, at ny viden og teknologi hurtigt kan omsættes til værdi for vores kunder i form af nye eller forbedrede produkter, materialer, processer, metoder og organisationsformer.

>> Bestil mere information

Pris

Om udbyderen

Teknologisk Institut

+1000 kurser inden for bl.a. IT, projektledelse, ledelse, kommunikation, personlig udvikling mm.

Teknologisk Institut har leveret uddannelse til det danske erhvervsliv siden 1906, og har derfor over 110 års erfaring med kurser og uddannelser. Hvert år deltager flere end 17.000 personer på Teknologisk Instituts arrangementer, der dækker over en bred vifte af...


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Få information

 

Kontaktinfo

Teknologisk Institut

Gregersensvej 3
2630 Taastrup

 Vis telefonnummer
www.teknologisk.dk


Bestil information

Udfyld formularen for mere information om 101: macOS Support Essentials

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!
Giv din anmeldelse

Denne uddannelse er ikke blevet evalueret.